Bewindvoerder Heerhugowaard Bewindvoerder Heerhugowaard

Kinderen leren omgaan met geld

16-02-2020

Kinderen die niet goed met geld leren omgaan, hebben later twee keer zo vaak betalingsachterstanden. Daarom is het van groot belang om kinderen al jong financiële vaardigheden bij te brengen, juist in dit digitale tijdperk waarin geld een stuk minder zichtbaar is. Toch is dit geen verplichte lesstof in het basisonderwijs. Daarom biedt de Volksbank gratis lesmateriaal aan over dit belangrijke onderwerp.

Steeds meer jongeren hebben schulden. Volgens het Nibud gaat het hierbij drie keer zo vaak om jongeren die als kind niet goed hebben geleerd met geld om te gaan. Kinderen die wel met geld leren omgaan hebben later minder vaak betalingsproblemen, sparen vaker en komen makkelijker rond. Dit is dan ook de reden dat de Volksbank het gratis lesmateriaal Eurowijs aanbiedt aan basisscholen.

Dit lesmateriaal leert kinderen uit groepen 1 tot en met 8 alles over geld. De Volksbank moederbedrijf van ASN Bank, SNS, RegioBank en BLG Wonen - streeft ernaar om iedereen in Nederland financieel weerbaarder te maken. Kinderen leren omgaan met geld is hier een belangrijk onderdeel van.


Bron: https://www.ad.nl/nieuws/